Smoked Mushroom Garum

Kód: 77/250 77/100 Zvolte variantu
380 Kč 1 050 Kč od 380 Kč 339,29 Kč bez DPH 937,50 Kč bez DPH od 339,29 Kč bez DPH
Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Varianta
Ultimátní umami booster dodávající houbové a kouřové aroma a chuť vašim omáčkám, polévkám, salátům, masu a burgerům. Koncentrovaná chuť uzených hub v tekuté podobě.
Garum z uzených hub shiitake, žampionů a hlívy ústřičné je skvělým doplňkem pro různá jídla. Tento náš garum je bezlepkový a veganský.  Může být použit jako ingredience do omáček, marinád, polévek, salátů, rissotta, těstovin, a dodá Vašim jídlům výraznou houbovou chuť s nádechem kouře. Jeho exotické aroma a chuťový profil ho dělají ideálním kořením pro mnoho kulinářských aplikací, a je perfektním doplňkem pro vaše experimenty a nové výzvy v kuchyni. Vyzkoušejte ho sami a objevte jeho neuvěřitelnou chuťovou paletu!
Složení: voda, sůl, Aspergillus oryzae, rýže, shiitake, žampiony bílé, žampiony hnědé, hlíva ústřičná
Vegan, bezlepek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento garum získává svou bohatou a intenzivní chuť díky tomu, že jsou houby uzeny na bukovém dřevě a následně fermentovány s aplikací enzymů.

Jeho specifická chuť a aroma ho řadí mezi nejoblíbenější ingredienci v moderní gastronomii, a je populární mezi špičkovými kuchaři po celém světě. Jedna z nejznámějších restaurací, která používá garum pro své recepty, je tříhvězdičková michelinská restaurace Noma v Dánsku. Navzdory tomu, že recept na garum nebyl k dispozici, dokázali jsme si ho vytvořit sami a nabídnout vám unikátní produkt, který můžete vyzkoušet v pohodlí Vaší domácnosti.

 

O Garumu

Původní garum byl silně slané tekuté koření používané v antické kuchyni. Vyráběl se fermentací ryb, a hojně se využíval v římské kuchyni jako koření a omáčka. Díky svému výraznému chuťovému profilu se stal garum velmi oblíbeným, ale byl také velmi drahý, takže si ho mohli dovolit jen bohatší lidé. Dnes se garum vyrábí pro gastronomické účely a jako historický prvek v rekonstrukcích antické kuchyně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: