Smoked Mushroom Garum
Kód: 77/250 77/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Tento garum získává svou bohatou a intenzivní chuť díky tomu, že jsou houby uzeny na bukovém dřevě a následně fermentovány s aplikací enzymů.
Jeho specifická chuť a aroma ho řadí mezi nejoblíbenější ingredienci v moderní gastronomii, a je populární mezi špičkovými kuchaři po celém světě. Jedna z nejznámějších restaurací, která používá garum pro své recepty, je tříhvězdičková michelinská restaurace Noma v Dánsku. Navzdory tomu, že recept na garum nebyl k dispozici, dokázali jsme si ho vytvořit sami a nabídnout vám unikátní produkt, který můžete vyzkoušet v pohodlí Vaší domácnosti.
O Garumu
Původní garum byl silně slané tekuté koření používané v antické kuchyni. Vyráběl se fermentací ryb, a hojně se využíval v římské kuchyni jako koření a omáčka. Díky svému výraznému chuťovému profilu se stal garum velmi oblíbeným, ale byl také velmi drahý, takže si ho mohli dovolit jen bohatší lidé. Dnes se garum vyrábí pro gastronomické účely a jako historický prvek v rekonstrukcích antické kuchyně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.